- 800 g kachních jater
- 250 g másla
- 250 g sádla (kachní,husí)
- bylinky dle chuti
- 5 cl koňaku,
- 1 střední cibule
- 100 g anglické slaniny
- kůra z jednoho pomeranče
- pepř
- sůl
Na másle osmahneme cibulku, přidáme bylinky, necháme rozvonět a vložíme játra. Orestujeme dorůžova, vlijeme koňak a necháme odpařit alkohol. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Na závěr vmícháme opečenou slaninu a pomerančovou kůru. Paštiku dle potřeby zjemníme sádlem, vlijeme do formiček a zalijeme sádlem. Dáme vychladit, vyklopíme a přelijeme zavařeninou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/terinka-z-kachnich-jater
Poslední tip, trik či komentář