Suroviny:
- 2 vepřové nožičky
- vepřové koleno
- mrkev
- cibule
- řapíkatý celer
- bobkový list
- černý pepř
- nové koření
- stroužek česneku
- bílé zelí
- bílý vinný ocet
- dijonská hořčice
- nakládané okurky
- červený vinný ocet
- kapary
- vejce
- oregano
- petrželka
- pažitka
- tymián
- estragon
- rostlinný olej
- olivový olej
- sůl, pepř
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit nožičky a kolínko. Okořeníme solí, černým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme také stroužek česneku, stonek řapíkatého celeru, mrkev a půlku cibule. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka.
V hrnci orestujeme na oleji nasekanou cibulku. Maso z vývaru vyjmeme a obereme od kostí. Tučné části rozsekáme v robotu spolu s orestovanou cibulkou a pár lístky oregana a petrželkou. Libové maso nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatním. Na potravinovou folii přendáme směs a zabalíme do válečku. Nakonec zabalíme váleček ještě do alobalu a necháme v lednici ztuhnout asi tak dvě hodiny.
Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak mrkev. V míse promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme olejem a vinným bílým octem. Chuť ještě doladíme nasekanou pažitkou a tymiánem.
K terince připravíme také omáčku Gribich: do misky dáme kapku olivového oleje, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice. Přilijeme kapku červeného vinného octa, nasekanou cibulku, nakládané okurky nakrájené nadrobno, nasekané kapary, pažitku, petržel a estragon. Zamícháme, zvlhčíme olejem a nakonec vmícháme nasekané vejce uvařené natvrdo.
Terinku podáváme se zelným salátem a omáčkou Gribich.
Zdroj: Terinka z vepřového se zelným salátem; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-recepty-ze-3-dilu [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář