Suroviny:
- těstoviny garganelli
- telecí hrudí
- 1 dcl bílého vína ‚
- 1 dcl mléka
- smetana
- loupaná rajčata
- mražený hrášek
- mrkev
- petržel
- řapíkatý celer
- šalotka
- 1 stroužek česneku
- oregano
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Telecí maso umelte. V hrnci nechte rozehřát olivový olej a připravte si zeleninový základ: do hrnce přisypte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, mrkev, petržel a řapíkatý celer. Orestujte a až zelenina změkne, vložte maso. Osolte a opepřte, přisypte čerstvé oregano, zalijte bílým vínem a vmíchejte loupaná rajčata a trochu mléka. Nechte hodinu povařit, pak přidejte čerstvou bazalku a kapičku smetany. Nakonec přisypte hrášek. Ragů smíchejte s těstovinami a trochou parmezánu. Nandejte na talíř, přisypte ještě strouhaný parmezán a zakápněte olivovým olejem.
Zdroj: TĚSTOVINY S RAGOUT Z TELECÍHO MASA; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-masove-menu [On-line 04.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář