- cukrářské piškoty
mandlový likér
espreso nebo silná překapávaná káva
Na krém:
- ½ kg mascarpone
4 žloutky
moučkový cukr dle chuti
vanilkový cukr
Na ozdobu:
- jahody nebo jiné čerstvé ovoce
máta
kakao
Do misek naskládáme piškoty namočené v silné kávě s troškou mandlového likéru, a zalijeme je našlehaným krémem z mascarpone, žloutků, moučkového a vanilkového cukru. Klademe na sebe několik vrstev piškotů a krému, překryjeme alobalem a dáme vychladnout do ledničky. Před servírováním poprášíme kakaem a na ozdobení použijeme piškoty, jahody nebo jiné ovoce a mátu.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/12-tiramisu/
Poslední tip, trik či komentář