Suroviny
- cukrářské piškoty 2 balení
- mascarpone 250 g
- řecký jogurt 250 g
- vejce 3 ks
- mražené lesní ovoce 1 balení
- Amaretto 1 sklenka
- sušenky Amaretto 1 balení
- třtinový cukr 60 g
Přes noc necháme rozmrazit v míse lesní ovoce, do kterého předem přidáme pár lžic likéru Amaretto a asi10 g třtinového cukru. Vše nám pustí šťávu, kterou použijeme k namáčení piškotů.
Připravíme si krém z mascarpone: Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru, lehce vmícháme mascarpone a poté jogurt. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ten také vmícháme do krému. Vrstvíme do libovolné formy začínaje piškoty, na něž nakapeme trochu ovocné šťávy, pak krém a ovoce. Na poslední vrstvu krému nastrouháme sušenky Amaretto a necháme aspoň dvě hodiny ztuhnout v chladu.
Zdroj: Tiramisu estivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-estivo [On-line 24.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář