Suroviny
- cukrářské piškoty
- jahody
- cukr
- mascarpone
- smetana ke šlehání
- likér amaretto
- silná černá káva
Do kávy přidáme amaretto a necháme odležet. Mezitím vyšleháme šlehačku, přidáme mascarpone a dle chuti osladíme. Jahody si rozdělíme, třetinu pokrájíme na kolečka na ozdobu a dvě třetiny rozmačkáme. Piškoty namáčíme ve směsi kávy a vkládáme na dno sklenic. Vrstvíme směsi šlehačky a mascarpone, rozmačkané jahody, zase směs šlehačky a mascarpone a nakonec ozdobíme jahodami. Podáváme vychlazené.
Zdroj: Tiramisu s jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-s-jahodami-0 [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář