Suroviny
- cukr 50 g
- mascarpone 250 g
- káva 1 šálek
- vejce 4 ks
- cukrářské piškoty 2 balení
- hořká čokoláda 50 g
- jahody 200 g
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, poté šleháme žloutky s cukrem. Vše prošleháme se sýrem mascarpone, až máme hladký krém. Piškoty namáčíme v kávě a dáváme je na dno mísy nebo do pohárů.
Poté přilijeme krémem, vrstvíme střídavě krém a piškoty, poslední vrstvou musí být krém.
Posypeme nadrobno nastrouhanou čokoládou, ozdobíme jahodami a necháme aspoň dvě hodiny ztuhnout.
Zdroj: Tiramisu s jahodou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-s-jahodou [On-line 09.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář