reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tom Kha Kai

Suroviny

  • kuřecí prsíčka 500 g
  • kuřecí vývar 300 ml
  • žampiony 100 g
  • mrkev 1 kus
  • rajče 2 kusy
  • kokosové mléko 1 plechovka
  • červená kari pasta 1 lžíce
  • citronová tráva 1 stonek
  • oddenek galgánu 30 g
  • kafírové či citronové lístky 2 kusy
  • rybí omáčka 3 lžíce
  • olej 2 lžíce
  • palmový nebo třtinový cukr 1 lžíce
  • štáva z limetky 3 lžíce
  • chilli papričky, jemně nakrájené 3 kusy
  • Koriandr, bazalka, chilli paprička

Ve woku na oleji zpěníme kari pastu, přidáme kuřecí vývar, citrónovou trávu, galgán, citronové listy a přivedeme do varu.
Po chvilce přidáme kokosové mléko, kuřecí maso, mrkev, žampióny, rajče, ochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou a chilli.
Vaříme asi 5 minut na mírném ohni, podáváme zdobené bylinkami – koriandrem, bazalkou, chilli.

Zdroj: Tom Kha Kai; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/tom-kha-kai [On-line 03.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.