Suroviny
- kuřecí prsíčka 500 g
- kuřecí vývar 300 ml
- žampiony 100 g
- mrkev 1 kus
- rajče 2 kusy
- kokosové mléko 1 plechovka
- červená kari pasta 1 lžíce
- citronová tráva 1 stonek
- oddenek galgánu 30 g
- kafírové či citronové lístky 2 kusy
- rybí omáčka 3 lžíce
- olej 2 lžíce
- palmový nebo třtinový cukr 1 lžíce
- štáva z limetky 3 lžíce
- chilli papričky, jemně nakrájené 3 kusy
- Koriandr, bazalka, chilli paprička
Ve woku na oleji zpěníme kari pastu, přidáme kuřecí vývar, citrónovou trávu, galgán, citronové listy a přivedeme do varu.
Po chvilce přidáme kokosové mléko, kuřecí maso, mrkev, žampióny, rajče, ochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou a chilli.
Vaříme asi 5 minut na mírném ohni, podáváme zdobené bylinkami – koriandrem, bazalkou, chilli.
Zdroj: Tom Kha Kai; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/tom-kha-kai [On-line 03.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář