reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Eton mess

Suroviny

  • bílek 3 ks
  • krupicový cukr 175 g
  • čerstvé jahody 450-500 g
  • citronová šťáva 2 lžičky
  • kůra z 1 citronu do šlehačky
  • ušlehaná smetana ke šlehání 570 ml
  • moučkový nebo vanilkový cukr 2 lžičky

Upečte si pusinky. Bílky vyšlehejte dotuha a potom po lžičkách zašlehávejte krupicový́ cukr. Ze sněhu pak dělejte lžičkou, hromádky‘ na plech vyložený papírem na pečení a pečte je při 140°C zhruba hodinu (v horkovzdušné troubě při 120°C asi 1,5 hodiny).

Jahody nakrájejte na čtvrtiny a posypte je cukrem, zakápněte citrónem a nechte chvíli odležet, aby pustily šťávu. Pusinky rozlámejte na malé, asi dvoucentimetrové kousky, dejte do větší misky, přidejte nakrájené jahody a šlehačku s trochou citrónové kůry; jemně promíchejte. Na talířek nebo do skleničky udělejte z této směsi kupičku a pokapejte ji jahodovou šťávou.

Zdroj: Eton mess; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/eton-mess  [On-line 03.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.