Ingredience
- krájená loupaná rajčata (pokud není sezona jsou aromatičtější rajčata z plechovky) 400 g
- olivový olej 1 kapka
- cibule 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- zeleninový vývar 500 ml
- bobkový list 1 kus
- lístky bazalky 1 hrst
- zakysaná smetana 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
V hrnci na troše olivového oleje zpěníme jednu cibuli a dva stroužky česneku nasekané najemno. Přidáme 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme; vmícháme hrst nasekaných lístků bazalky a podáváme ozdobené lžící zakysané smetany.
Zdroj: Tomatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-0 [On-line 06.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář