Suroviny
- rajčata (1/2 z plechovky, 1/2 čerstvé bez slupky a semínek) 400 g
- bobkový list 1 ks
- zeleninový vývar 500 ml
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
- zakysaná smetana na dozdobení
Na oleji osmahneme cibuli, krátce i česnek, přidáme rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, sůl, pepř a necháme vařit – 15 minut. Vyzkoušíme, osladíme, vyjmeme bobkový list a rozmixujeme.Nasekáme bazalku, ke konci vložíme do polévky a podáváme ozdobené zakysanou smetanou a snítkou bazalky.
Zdroj: Tomatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-1 [On-line 26.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář