Ingredience
- krájená rajčata 2 konzervy
- slanina 100 g
- půl mrkve 1 dávka
- rajčatové pyré 1 kus
- zeleninový vývar z kostky 200 ml
- česnek 3 stroužky
- mozzarella 1 kus
- zelená petržel 1 dávka
- cibule 1 kus
- cukr 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Slaninu na trochu olivového oleje vypražíme do křupava, přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev, trochu petržele, přidáme rajčata a povaříme. Zalijeme trochu vývarem, ale jen tak, aby to zůstalo hustší. Poté dochutíme solí, cukrem, pepřem. Při podávání nasypeme do horké polévky mozzarellu na kostičky nebo nahrubo nastrouhanou a posypeme čerstvou posekanou petrželovou natí.
Zdroj: Tomatová polévka s mozzarellou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-s-mozzarellou [On-line 14.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář