- 6 zralých rajčat
2 ks mozzarelly
1 zralé měkké avokádo
panenský olivový olej
sůl
čerstvý mletý pepř
1 stroužek česneku (dle chuti)
na ozdobu:
- čerstvá bazalka
rukola
zelená cibulka
Rajčata, mozzarellu a oloupané avokádo nakrájíme na malé kostičky. Nejdříve v jedné misce smícháme rajčata s mozzarellou, olivovým olejem, dochutíme pepřem. Solíme až těsně před podáváním, aby rajčata nepouštěla vodu. V druhé misce smícháme nakrájené avokádo s olivovým olejem, osolíme a podle chuti přidáme česnek. Dáme vychladit do lednice. Poté do formičky na talíři vložíme vrstvu směsi rajčat a mozzarelly a na ně navršíme vrstvu avokáda s česnekem, formičku odstraníme a dozdobíme rukolou, bazalkou, případně cibulkou a zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/62-tomatovy-tartar-s-avokadem-a-mozzarellou/
Tomatový tartar s avokádem a mozzarellou
Poslední tip, trik či komentář