4 porce
cibulové čatní
- 1 velká bílá cibule
- 1 velká červené cibule
- slunečnicový olej
- 150 g krupicového cukru
- střik červeného vinného octa
- 1 dl vody
- sůl
vepřová játra
- 240 g vepřových jater
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- majoránka
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
topinky
- 4-6 krajíců staršího chleba
- sládlo na opečení
Obě cibule nakrájíme na klínky a zpěníme na oleji. Zasypeme je cukrem a směs necháme zkaramelizovat. Pozor, ne úplně dotmava! Zalijeme vodou a zastříkneme octem. Podle chuti dosolíme.
Játra nakrájíme na plátky, asi tři kousky na porci, pokapeme je olejem a ochutíme majoránkou a drceným kmínem a necháme chvilku odležet. Potí je opečeme zprudka z obou stran, opepříme a osolíme. Klademe na topinku (chleba osmažíme na sádle dozlatova), navrch zdobíme cibulovým čatní.
Zdroj: Topinka s vepřovými játry a cibulovým čatní; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1367-topinka-s-veprovymi-jatry-a-cibulovym-catni/ [On-line 12.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář