Suroviny:
- rýže na paellu
- 2 vykostěná kuřecí stehna
- krevety
- slávky
- 2 dcl bílého vína
- 2 dcl drůbežího vývaru
- 2 červené pečené papriky
- loupaná rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- tymián
- šafrán
- červená paprika
- olivový olej
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidejte očištěná a nakrájená kuřecí stehna, cibuli, tymián, loupaná rajčata, bílé víno a pečené papriky. Směs okořeňte šafránem a červenou paprikou. Přisypte rýži a zalijte drůbežím vývarem. Stáhněte var a nechte chvíli povařit. Když je rýže poloměkká, naskládejte navrch krevety, zatlačte je do rýže a přikryjte poklicí. Na závěr vložte slávky. Jakmile se mušle otevřou, paella je hotová a můžete ji podávat.
Zdroj: TRADIČNÍ PAELLA; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/spanelska-inspirace-od-sefa-pohlreicha-recepty-z-jeho-madridske-jizdy [On-line 14.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář