Ingredience
- vejce 4 kusy
- cukr krystal 1 sklenice
- tři čtvrtě sklenice oleje 1 dávka
- polohrubá mouka 7 lžic
- mléko 4 lžíce
- prášek do pečiva 1 sáček
- smetana ke šlehání 3 kelímky
- menší mandarinkový kompot 2 kusy
- pudink (dr. oetker) 2 kusy
- ztužovač 1 kus
1. Na korpus oddělíme čtyři žloutky a utřeme je s cukrem. Přidáme olej, mouku, mléko a prášek do pečiva. Ušleháme těsto a poté přimícháme ušlehaný sníh ze čtyř bílků. Nalijeme do formy s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut. Hotový vychladlý korpus rozřízneme a potřeme náplní.
2. Do mísy, která se dá hermeticky uzavřít, nalijeme dvě šlehačky, dva kompoty i se šťávou a vše zasypeme dvěma pudinky (Oetkar, creme Olé). Mísu uzavřeme a pořádně protřepeme. Až do ztuhnutí hmoty. Krém natřeme na rozříznutý korpus a druhým dílem přikryjeme. Dáme vychladit a dozdobíme čokoládou a šlehačkou ušlehanou s pomocí ztužovače.
Zdroj: Třepaný dort s čerstvým ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/trepany-dort-s-cerstvym-ovocem [On-line 17.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář