reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tři druhy chuťovek

Suroviny
Na 1. chuťovky:

  • sušená šunka 5 plátků
  • přírodní sýr 100 g
  • křen
  • sůl
  • pepř
  • klíčky nebo salát na ozdobu
  • smetana 33% 100 ml

Na 2. chuťovky:

  • syrový losos 300 g
  • menší řepa 2 ks
  • whisky (brandy nebo vodka) 30 ml
  • kůra z 1 pomeranče
  • skořice 1 špetka
  • hrubozrnná sůl 3 lžíce
  • hnědý cukr 1 lžíce
  • limeta nebo citron 1 ks
  • přírodní smetanový sýr 1 ks
  • pažitka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na 3. chuťovky:

  • paprika 1-2 ks
  • ricotta 100 g
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml
  • sůl
  • pepř
  • sýr feta

Na první chuťovky smícháme přírodní sýr, křen a vyšlehanou smetanu, dochutíme solí a pepřem, pečivo namažeme vzniklou pomazánkou, poklademe plátem šunky, ozdobíme rajčetem a bylinkami.

Na druhé nastrouháme najemno (v rukavicích) syrovou řepu, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, skořici a alkohol, přimícháme cukr a sůl. Dále si připravíme dvě vrstvy pečicího papíru, na kterou dáme půlku směsi a na ni pak položíme lososa bez kůže, pak pokryjeme zbytkem směsi. Lososa zabalíme do papíru a pak ještě do potravinové fólie a důkladně utáhneme (dobré je rybu na marinování v ledničce zatížit např. hrncem a marinádu nechat působit dva dny, jednou otočit). Před podáváním marinádu seškrábeme lžící, lososa opláchneme ve studené vodě a osušíme. Následně jej nakrájíme tenké plátky, které klademe na pečivo pomazané směsí přírodního smetanového sýru, vyšlehané smetany, pažitky, soli a pepře (lze přidat i pár kapek citrónové šťávy). Ozdobíme kouskem citrusu.

Papriky opečeme (buď pod grilem, nebo nad plynovým sporákem), zapaříme v mikroténovém sáčku a pak lehce zbavíme slupky. Pak je očistíme a naplníme směsí ricotty a fety (můžeme přidat bylinky dle chuti). Podáváme studené nebo ještě dáme na chvilku zapéct do trouby a podáváme s kouskem pečiva či citrónu.

Zdroj: Tři druhy chuťovek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tri-druhy-chutovek  [On-line 09.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.