Ingredience
- vejce 5 kusů
- moučkový cukr 250 g
- vanilkový cukr 1 kus
- voda 100 ml
- olej 100 ml
- polohrubá mouka 250 g
- prášek do pečiva 1 kus
- kakao 2 lžíce
- jahodový nebo malinový pudink 1 kus
- mléko 500 ml
- zakysaná smetana 4 kusy
- cukr moučka 4 lžíce
- granko nebo čokoláda na ozdobení 1 sáček
1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z cukru, žloutků a vanilkového cukru ušleháme pěnu. Vařečkou vmícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme olej a vodu, v závěru vmícháme pevný sníh z bílků.
2. Na vymazaný a vysypaný plech vlijeme asi polovinu těsta, do zbylého vmícháme kakao a nepravidelně ho nalejeme na plech na světlé těsto.
3. V mléce uvaříme pudink a také ho nepravidelně nalejeme na ona dvě těsta.
4. Upečeme a špejlí zkontrolujeme, zda se těsta nelepí a jsou upečená.
5. Zakysanou smetanu vyšleháme se čtyřmi lžícemi moučkového cukru a natřeme ji na horkou buchtu.
6. Posypeme (již vychladlé) Grankem nebo čokoládou, popřípadě můžeme ještě dozdobit šlehačkou a toppingem.
Zdroj: Tříbarevné řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tribarevne-rezy [On-line 25.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář