reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tris di scampi – Langustiny na tři způsoby

2 porce

  • 6 langustin
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 plátky bílé slaniny
  • 1 snítka rozmarýnu
  • olej extra virgin
  • sůl

První způsob přípravy – syrové langustiny rozpůlíme podél páteře, vyčistíme (odstraníme střívko a hlavičku), zakápneme citronovou štávou a olivovým olejem a posolíme.

Druhý způsob přípravy – langustiny vyčistíme, zakápneme olivovým olejem a ogrilujeme (osmažíme v pánvi) nejprve z té strany, kde je kůže.

Třetí způsob přípravy – langustiny vyčistíme, zakápneme olivovým olejem a zlehka orestujeme v pánvi. Přendáme je do zapékací mísy, přikryjeme plátky bílé slaniny, dochutíme nasekaným rozmarýnem a zapečeme v troubě pod horní spirálou asi na 180 °C.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.