2 porce
- 6 langustin
- šťáva z 1 citronu
- 2 plátky bílé slaniny
- 1 snítka rozmarýnu
- olej extra virgin
- sůl
První způsob přípravy – syrové langustiny rozpůlíme podél páteře, vyčistíme (odstraníme střívko a hlavičku), zakápneme citronovou štávou a olivovým olejem a posolíme.
Druhý způsob přípravy – langustiny vyčistíme, zakápneme olivovým olejem a ogrilujeme (osmažíme v pánvi) nejprve z té strany, kde je kůže.
Třetí způsob přípravy – langustiny vyčistíme, zakápneme olivovým olejem a zlehka orestujeme v pánvi. Přendáme je do zapékací mísy, přikryjeme plátky bílé slaniny, dochutíme nasekaným rozmarýnem a zapečeme v troubě pod horní spirálou asi na 180 °C.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342
Poslední tip, trik či komentář