reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Truffles s vanilkovým krémem

  • 250 g čokolády
  • 75 ml smetany
  • kakao
  • 1 pudink
  • ½ l mléka
  • 3 lžíce cukru
  • vanilkový lusk
  • likér (nemusí být)
  • zavařené višně

Nastrouháme nebo nasekáme 250 gramů kvalitní hořké čokolády. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme ji a dáme do ní nasekanou čokoládu. Mícháme, dokud není směs konzistentní.

Poté přidáme dvě lžičky kakaa, případně dvě lžičky likéru nebo jiného destilátu (Grand Marnier, Kahlua, Napoleon apod.).

Promícháme a necháme v přikryté míse několik hodin v chladničce. Ze směsi vytvoříme asi dvacet pět kuliček, které obalíme v kakau. Opět necháme vychladit.

Před podáváním necháme chvilku kuličky v pokojové teplotě, aby se mohly rozvinout všechny chuťové odstíny.
Podle návodu uvaříme pudink. Když ohříváme mléko, přidáme vanilkový lusk. Pudink uděláme spíše řídký. Hotový jej nalijeme na talíř, do něj položíme truffles. Ozdobíme višní a čokoládovými hoblinkami.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/truffles-s-vanilkovym-kremem [On-line 26.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.