Ingredience
- 60 g pasterizovaných žloutků
- 115 g cukru
- 7 plátků želatiny
- 340 g měkkého tvarohu
- 360 g smetany na šlehání
- Piškot
- Čerstvé maliny na ozdobu
Na malinovou omáčku:
- 300 g mrazených malin
- Voda
- Cukr
Vyšleháme si žloutky s cukrem a vzniklou hmotu zahřejeme ve vodní lázni. Pak do žloutkové pěny přidáme namočenou a vymačkanou želatinu a tvaroh a vše vyšleháme do hladkého krému. Dále si uděláme šlehačku, kterou do krému zapracujeme.
Krém rozdělíme do mističek a dáme do něj kolečka vykrájená z piškotu a namočená v malinové omáčce. Navrch dáme opět krém. Nakonec mističky zamrazíme.
Zdroj: Tvarohové parfait; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2700-tvarohove-parfait/ [On-line 11.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář