reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tvarohové parfait

Ingredience

  • 60 g pasterizovaných žloutků
  • 115 g cukru
  • 7 plátků želatiny
  • 340 g měkkého tvarohu
  • 360 g smetany na šlehání
  • Piškot
  • Čerstvé maliny na ozdobu

Na malinovou omáčku:

  • 300 g mrazených malin
  • Voda
  • Cukr

Vyšleháme si žloutky s cukrem a vzniklou hmotu zahřejeme ve vodní lázni. Pak do žloutkové pěny přidáme namočenou a vymačkanou želatinu a tvaroh a vše vyšleháme do hladkého krému. Dále si uděláme šlehačku, kterou do krému zapracujeme.

Krém rozdělíme do mističek a dáme do něj kolečka vykrájená z piškotu a namočená v malinové omáčce. Navrch dáme opět krém. Nakonec mističky zamrazíme.

Zdroj: Tvarohové parfait; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2700-tvarohove-parfait/ [On-line 11.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.