Ingredience
- hera nebo máslo 200 g
- hladká mouka 300 g
- vejce 2 kusy
- půl prášku do pečiva 1 kus
- cukr krystal 100 g
- rybízová marmeláda na potření 1 dávka
na náplň:
- tvaroh 500 g
- rozpuštěné máslo 50 g
- vejce 2 kusy
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink v prášku 1 kus
- rum 2 lžíce
- cukr 150 g
na polevu:
- půlka hořké vysokoprocentní čokolády 1 dávka
- máslo 70 g
1. Ze surovin na těsto si vypracujeme piškotový korpus. Těsto si nejlépe rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečicí papír. Potřeme vydatně pikantní rybízovou marmeládou.
2. Z uvedených surovin si uděláme náplň. V míse ušleháme i s pudinkovým práškem dohladka vše dohromady, aby nevznikly hrudky. Náplň je opravdu hodně řídká, tekutá, ale nalijeme ji směle na těsto – upeče se a ztuhne. Pečeme na 170 stupňů C přibližně čtyřicet minut. Ozdobíme čokoládou.
3. Ve vodní lázni si v másle a trošce vody rozpustíme nalámanou čokoládu, pomalu zahříváme a mícháme. Tekutou čokoládou ozdobíme porce dezertu, které hostitelka vykrájela do tvaru srdce.
Zdroj: Tvarohové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohove-rezy-5 [On-line 01.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář