Ingredience
- měkký tvaroh 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- moučkový cukr 200 g
- mléčná čokoláda na vaření 1 kus
- máslo 80 g
- mléko 100 ml
- čerstvé maliny (popř. jiné ovoce vhodné k tepelné úpravě) 1 dávka
Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu, přidáme dle chuti moučkový cukr – zde lehce šetříme – dezert nemá být přeslazený, spíše nakyslý. Rozehřejeme čokoládu na vaření, přidáme máslo a mléko (1,5 % tuku), aby čokoláda opět neztuhla. Měla by zůstat vláčná jako krém. Necháme vychladnout. Pak v malém hrnci povaříme maliny s cukrem – množství cukru dle chuti, má to být sladké. Do pohárku, sklenice či misky dáme vrstvu tvarohu se smetanou, další vrstvu tvoří čokoláda, potom opět tvaroh se smetanou. Necháme vychladnout v lednici. Před podáváním doděláme poslední vrstvu a tu tvoří maliny. Můžeme dozdobit čerstvým lístkem máty.
Zdroj: Tvarohovo-smetanové pokušení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tvarohovo-smetanove-pokuseni [On-line 15.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář