- 1 kg vepřového masa – plecko
- 1 kg hovězího masa – předního
- 1 kg jehněčího masa – plec
- 250 g fazolí
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 sklenice sterilované červené řepy
- 500 g syrového bílého zelí
- 4 rajčata
- hladká mouka na jíšku
- 100 g slaniny
- zakysaná smetana
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- sůl
- pol. koření Podravka
Dáme vařit hovězí maso s kořením, po 20 minutách přidáme jehněčí maso a za dalších 20 minut vepřové maso, po uvaření všechno maso vyndáme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru přidáme nakrájenou mrkev, cibuli a brambory. Za 10 minut se přidají předem do měkka uvařené fazole, červená řepa za 10 minut. Nakrájené zelí za 3 až 5 minut, pak pokrájená rajčata a za 5 minut zahustíme mírně jíškou. Nakonec se přidá osmažená slanina nakrájená na kostičky a vše se ještě 5 minut povaří a dochutí kořením, Podravkou a nálevem z řepy.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ukrajinsky-borsc
ta jíška tam nepatři,a řepa cerstva uvařena,ta sterilovana řepa to je hnus v boršce,všechno musi byt čerstvé