reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Utopené řízky, bramborová kaše speciál

Suroviny

  • hovězí zadní nebo vepřová kýta/plecko 1 kg
  • vejce 3-5 ks
  • sůl
  • hořčice
  • olej
  • rajčata
  • paprika
  • máslo

Bramborová kaše speciál

  • brambory 500 g
  • dýně Hokkaidó 1 ks
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl
  • máslo
  • smetana

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích. Řízky osmažíme na oleji na pánvi a položíme na plech. Podlijeme vývarem nebo vodou. Plátky masa poklademe rajčaty a paprikami nakrájenými na kolečka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka asi hodinu dvacet minut.
Bramborová kaše speciál: Dýni nakrájíme na plátky, dáme na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem, přidáme celé oloupané stroužky česneku a pečeme do měkka. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a přidáme upečenou dýní i s česnekem. Vše společně dobře rozmixujeme, přidáme máslo, smetanu a ušleháme do jemné konzistence.

Zdroj: Utopené řízky, bramborová kaše speciál; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/utopene-rizky-bramborova-kase-special  [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.