Suroviny
- hovězí zadní nebo vepřová kýta/plecko 1 kg
- vejce 3-5 ks
- sůl
- hořčice
- olej
- rajčata
- paprika
- máslo
Bramborová kaše speciál
- brambory 500 g
- dýně Hokkaidó 1 ks
- olivový olej
- česnek
- sůl
- máslo
- smetana
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích. Řízky osmažíme na oleji na pánvi a položíme na plech. Podlijeme vývarem nebo vodou. Plátky masa poklademe rajčaty a paprikami nakrájenými na kolečka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka asi hodinu dvacet minut.
Bramborová kaše speciál: Dýni nakrájíme na plátky, dáme na plech s pečicím papírem, zakápneme olivovým olejem, přidáme celé oloupané stroužky česneku a pečeme do měkka. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a přidáme upečenou dýní i s česnekem. Vše společně dobře rozmixujeme, přidáme máslo, smetanu a ušleháme do jemné konzistence.
Zdroj: Utopené řízky, bramborová kaše speciál; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/utopene-rizky-bramborova-kase-special [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář