- uzené žebro 1 kg
- voda 1.5 l
- sůl 1 lžička
- hladká mouka (zahuštění) 2 lžíce
- smetana 250 ml
- mléko 500 ml
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 0.5 kg
- bazalka 1 snítka
Uzená žebra vaříme až do fáze, kdy maso odpadá od kosti. Polévku osolíme a zahustíme. (Hladkou mouku smícháme v poměru jedna ku jedné s vodou.) Vaříme dalších dvacet minut. Dochutíme smetanou na vaření. Těsně před podáváním orestujeme hrášek a asi deset minut ho provaříme s mlékem. Dáme do polévky, kterou ozdobíme bazalkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzena-kremova-polevka-s-hraskem [On-line 16.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář