- 500–750 g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- 0,5 l coly
- lžička másla
- 1 hrnek vývaru
Na pánvičce orestujeme cibulku, přidáme dva stroužky česneku nakrájené na plátky a dvě lžíce kečupu. Po minutce přilijeme půllitr coly a necháme projít varem. Do směsi vložíme uzené maso a dáme do trouby rozehřáté na 180 až 200 °C na 40 minut. Podléváme. Pak vyjmeme maso, omáčku zahustíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme lžičku másla a provaříme. Maso vložíme zpět, zahřejeme a můžeme podávat.
Příloha
Pečené brambory
- 12 ks brambor
- lžíce soli
- lžíce olivového oleje
Pěkné brambory pořádně vydrhneme, v zapékací míse je lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozpálené troubě doměkka.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzene-ve-sladoucke-omacce [On-line 25.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář