reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzené ve slaďoučké omáčce

  • 500–750 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • 0,5 l coly
  • lžička másla
  • 1 hrnek vývaru

Na pánvičce orestujeme cibulku, přidáme dva stroužky česneku nakrájené na plátky a dvě lžíce kečupu. Po minutce přilijeme půllitr coly a necháme projít varem. Do směsi vložíme uzené maso a dáme do trouby rozehřáté na 180 až 200 °C na 40 minut. Podléváme. Pak vyjmeme maso, omáčku zahustíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme lžičku másla a provaříme. Maso vložíme zpět, zahřejeme a můžeme podávat.

Příloha

Pečené brambory

  • 12 ks brambor
  • lžíce soli
  • lžíce olivového oleje

Pěkné brambory pořádně vydrhneme, v zapékací míse je lehce osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozpálené troubě doměkka.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzene-ve-sladoucke-omacce [On-line 25.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.