Suroviny
- lák z okurek
- uzený hovězí jazyk 600 g
- majonéza 2 vaničky
- med 1-2 lžíce
- kopr 1 lžička
- sůl
- pepř
Pokud si hovězí jazyk nekoupíme v lahůdkářství, ale u řezníka, den předem ho uvaříme doměkka. Na sůl pozor, může být dost slaný – je uzený. Po uvaření ho rychle zchladíme a hned oloupeme. Zabalíme do pergamenu pomazaného máslem nebo do alobalu či fólie, aby neoschl, a dáme vychladit do lednice.
V misce si rozmícháme majonézu a postupně přidáme všechny ingredience. Při servírování jazyk nakrájíme na tenké plátky, naaranžujeme na talíř a přidáme medovou majonézu. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Uzený jazyk s medovou majonézou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzeny-jazyk-s-medovou-majonezou [On-line 08.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář