reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzený jazyk s medovou majonézou

Suroviny

  • lák z okurek
  • uzený hovězí jazyk 600 g
  • majonéza 2 vaničky
  • med 1-2 lžíce
  • kopr 1 lžička
  • sůl
  • pepř

Pokud si hovězí jazyk nekoupíme v lahůdkářství, ale u řezníka, den předem ho uvaříme doměkka. Na sůl pozor, může být dost slaný – je uzený. Po uvaření ho rychle zchladíme a hned oloupeme. Zabalíme do pergamenu pomazaného máslem nebo do alobalu či fólie, aby neoschl, a dáme vychladit do lednice.

V misce si rozmícháme majonézu a postupně přidáme všechny ingredience. Při servírování jazyk nakrájíme na tenké plátky, naaranžujeme na talíř a přidáme medovou majonézu. Podáváme s pečivem.

Zdroj: Uzený jazyk s medovou majonézou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzeny-jazyk-s-medovou-majonezou  [On-line 08.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.