Ingredience
- sterilovaná pikantní zelenina (330 ml) 1 dávka
- měkký salám 200 g
- natvrdo uvařená vejce 6 kusů
- majonéza 250 ml
- masox 1 dávka
- sáček želatiny na vaječnou tlačenku 1 kus
1. Zeleninu scedíme do odměrky, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájený salám na malé kostičky, nakrájená vejce, přidáme majonézu a vše zamícháme.
2. Do scezeného nálevu přidáme studenou vodu (max. 300 ml). Z toho 150 ml dáme chvilku povařit s jednou kostkou masoxu a vmícháme želatinu – už nevaříme! Poté přidáme zbytek nálevu s vodou. Tuto tekutinu vlijeme do směsi, kterou jsme si připravili. Zamícháme a přelijeme do srnčího hřbetu vyloženého potravinářskou fólií. Dáme nejméně na dvě hodiny vychladit do ledničky a podáváme s plátky bílého pečiva
Zdroj: Vaječná tlačenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vajecna-tlacenka [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář