reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašská kyselica

  • 1-2 hrsti sušených hříbků
  • sáček bílého kysaného zelí (500g)
  • kousek másla (cca 100g)
  • 2 klobásky
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • 300-500 g brambor
  • kelímek zakysané smetany (nebo na šlehání)
  • hladká mouka (na zahuštění)
  • petrželka na obchodu

Pokrájené sušené houby dáme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme stranou alespoň čtvrt hodiny. Mezitím scedíme zelí, propláchneme vodou, nasekáme na menší kusy a uvaříme doměkka.

V hrnci na polévku rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájení klobásy. Jakmile klobáska začne prskat, přidáme scezené a vymačkané hřiby, promícháme, přidáme kmín, podlijeme 1-1,5 l vody a povaříme 10 minut. Pak přidáme pokrájené brambory a vaříme 20 minut.

Přidáme zelí (do této doby můžeme stále vařit na malém ohni) a smetanu rozmíchanou s hladnou moukou (nedělají se pak hrudky v polévce) a povaříme dalších 150 minut.

Dochutíme solí, pepřem a octem. Na ozdobu použijeme petželku nebo jinou bylinku.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.