Suroviny
- želatina 1–2 sáčky
- cukr moučka 40 g
- smetana ke šlehání 2 kelímky
- rostlinný olej
- vanilkový lusk 1 ks
- maliny na omáčku
- cukr dle potřeby
Do misky dejte dvě lžíce vody a vsypte želatinu, nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Misky (obsah asi 125ml) jemně vymažte. Smetanu, cukr a vanilku a 100 ml vody vlijeme do hrnce a zahříváme na středním plameni. Za občasného míchání nechte dojít k varu. Přidejte želatinu a maximálně dvě minuty nechte vařit, až se želatina rozpustí. Směs scedíme a nalijeme do forem a dáme na 4 až 6 hodin chladit. Pět minut před podáním vytáhneme, je možno vyklopit nebo nechat v misce a polijeme studenými nebo horkými malinami.
Zdroj: Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkova-panna-cotta-s-malinovou-omackou [On-line 28.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář