Potřebujeme:
- 250 g hladké mouky
- 90 g moučkového cukru
- 4 vanilkové cukry
- 120 g másla
- 2 vejce
- ½ prášku do pečiva
- špetku soli
- pomerančovou marmeládu
Z mouky, 1 vejce a 1 žloutku, cukru, másla, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme pevné hladké těsto a necháme ho v lednici odpočinout. Z těsta vyválíme tenkou placku (2-3 mm) a krájíme z ní rádýlkem „štangle“ – obdélníčky (10×3 cm). Plátky těsta srovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je našlehaným bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 12 minut. Upečené štangle necháme vychladnout na plechu a spojujeme je pomerančovou marmeládou. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Vanilkové štangle Antonína Dvořáka; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/vanilkove-stangle-antonina-dvoraka.html [On-line 24.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář