reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vanilkový cheesecake s jahodami

  • máslové sušenky 250 g
  • máslo 100 g
  • vanilkový lusk 1 lístek
  • měkký čerstvý sýr typu žervé, např. lučiny 600 g
  • moučkový cukr 100 g
  • smetana ke šlehání 250 ml

Ozdoba

  • jahody 400 g
  • moučkový cukr 25 g

Dortovou formu o průměru 23 centimetrů vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Potom nasypeme sušenky do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Drobky nasypu do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a dobře promícháme. Vláčnou hmotu rozprostřu do formy, rovnoměrně uhladíme obrácenou lžící a dáme na hodinu ztuhnout do chladničky.

Vanilkovou tobolku podélně rozřízneme, na silnějším konci přidržíme a nožem z ní vyškrabu dřeň. Vanilkovou dřeň, žervé a moučkový cukr vyšleháme v míse do hladkého krému. V jiné míse ušleháme šlehačku a vmícháme ji do krému ze žervé. Krém vlijeme na sušenkový základ a obrácenou lžící uhladíme. Formu dáme přes noc do ledničky. Půl hodiny před podáváním dortu vyndáme formu z ledničky. Postavíme ji na širší konzervu, uvolníme boční stěnu formy a stáhnu dolů. Pak odstraníme dno formy i pečící papír a dort přenesu na servírovací tác.

Polovinu jahod s cukrem a lžící vody rozmixujeme tyčovým mixérem a směs propasírujeme přes síto. Dort ozdobíme zbylými jahodami a na ně nalijeme jahodové pyré. A je hotovo.

Zdroj: Vanilkový cheesecake s jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkovy-cheesecake-s-jahodami [On-line 28.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.