Ingredience
- hlava z kapra 3 kusy
- jikry a mlíčí 1 dávka
- velká cibule 1 kus
- celer 150 g
- menší mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 6 kuliček
- celý černý pepř 6 kuliček
- petrželka a libeček 1 dávka
- sůl a bílý pepř 1 špetka
1. Do dvou a půl litru si dáme vařit hlavy a odřezky z kapra. Přidáme očištěnou zeleninu a rozpůlenou cibuli. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř a dál vaříme velmi pomalým varem jednu hodinu. Zeleninu vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vývar scedíme a hlavy obereme. Maso a nakrájenou zeleninu vrátíme zpět do vývaru a polévku dochutíme bílým pepřem, libečkem a zelenou petrželkou. Podáváme horkou s osmaženými krutony.
Zdroj: Vánoční polévka z kapra; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanocni-polevka-z-kapra [On-line 21.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář