reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Veganská jablková bublanina

Suroviny:

  • 1 hrnek = 300 ml
  • 2 hrnky hladké celozrnné mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • na špičku nože soli
  • 1 ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečení
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 hrnek rostlinného mléka (kokosové, mandlové, rýžové)
  • 2 kompotované broskve
  • 4 lžíce šťávy z kompotu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • ¼ hrnku rostlinného oleje
  • 2 jablka
  • ¾ hrnku ořechů

V míse smícháme a dobře promícháme sypké suroviny – mouku, cukr (z uvedeného množství cca 3 lžíce cukru ponechám stranou, použijeme později), sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a skořici.

Ve druhé míse smícháme mléko s nakrájenými broskvemi, kompotovou a citronovou šťávou, vanilkovým extraktem a olejem. Vše přilijeme a vmícháme do sypké směsi.

Těsto nalijeme do dortové formy vymazané olejem, poklademe najemno nakrájenými jablky, ořechy, zasypeme cukrem a skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.

Zdroj: Veganská jablková bublanina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1687-veganska-jablkova-bublanina/  [On-line 27.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.