reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová kotleta na pivě, šťouchané brambory

  • slanina 50 g
  • kapie nebo papriky 3 kusy
  • vepřové kotlety 6 kusů
  • česnek 4 stroužky
  • velká červená cibule 1 kus
  • světlé pivo 300 ml
  • sůl 1 špetka
  • mletý černý pepř 1 špetka
  • drcený kmín 1 špetka
  • menší lahev kečupu 1 kus
  • olej 1 kus
  • kapie 1 kus

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme

Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče. Maso bohatě potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.

Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na teplé talíře, poklademe cibulí a kapiemi, přelijeme sosem a podáváme. Jako příloha se hodí šťouchané brambory.

Zdroj: Vepřová kotleta na pivě, šťouchané brambory ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-kotleta-na-pive [On-line 7.5.2012]

2 comments to Vepřová kotleta na pivě, šťouchané brambory

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.