- slanina 50 g
- kapie nebo papriky 3 kusy
- vepřové kotlety 6 kusů
- česnek 4 stroužky
- velká červená cibule 1 kus
- světlé pivo 300 ml
- sůl 1 špetka
- mletý černý pepř 1 špetka
- drcený kmín 1 špetka
- menší lahev kečupu 1 kus
- olej 1 kus
- kapie 1 kus
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a ochutíme solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme
Kotlety zprudka opečeme z obou stran na oleji a přeložíme i s výpekem do pekáče. Maso bohatě potřeme kečupem, okmínujeme, obložíme slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijeme pivem a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.
Vepřové kotlety na pivu rozdělíme na teplé talíře, poklademe cibulí a kapiemi, přelijeme sosem a podáváme. Jako příloha se hodí šťouchané brambory.
Zdroj: Vepřová kotleta na pivě, šťouchané brambory ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-kotleta-na-pive [On-line 7.5.2012]
V neděli jsem uvařila dle receptu vepřové kotlety na pivě,ale použila jsem krkovici,bylo to fantastické-dle našich strávníků.Díky za výborný recept.
Vepřové kotlety na pivě,byly výborné,dnes je je zkoušela vařit k obědu