(4 porce)
- 1 kg vepřové krkovice
1 cibule
1 palička česneku
1 kapusta
4 brambory
¾ kostky vepřového sádla
klasický ocet
tymián
kmín
sůl, pepř
Krkovice se den dopředu naloží do marinády.
Marináda: Kmín na sucho opečeme v pánvi, aby “praskal”. K němu přidáme na půlky nakrájenou cibuli, stejně tak česnek, pár snítek tymiánu a teprve přidáme asi ¾ kostky vepřového sádla. Až se sádlo rozpustí, vypneme sporák a přidáme celou krkovici, kterou osolíme a opepříme. Maso necháme v hrnci do druhého dne (jednou ho otočíme, aby se chuť marinády dostala všude).
Krkovičku opečeme na rožni (můžeme ji opéct i v troubě, chutnější bude při pomalejším pečení na střední teplotu).
Kapustu pokrájíme na široké nudle a na trošce marinády z masa opečeme. Jakmile pustí vodu, zakápneme ji octem a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotovou kapustu osolíme.
Brambory ve slupce opláchneme a opečeme (nejlépe v popelu). Upečené brambory vydlabeme na kapustu a podáváme s opečenou krkovičkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makrohttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Veprova-krkovice-na-rozni-s-kminem-kapustou-a-bramborem/
Poslední tip, trik či komentář