reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka

Ingredience

  • vepřová panenka 3 kusy
  • parmská šunka 100 g
  • naložené brusinky 1 sklenice
  • sušené švestky 1 balení
  • portské víno 100 ml
  • vývar 200 ml
  • brambory 1 kg
  • anglická slanina 100 g
  • cibulka 1 kus
  • parmezán 50 g
  • česnek 3 stroužky
  • tymián 1 dávka
  • saturejka 1 dávka
  • steakové koření 1 špetka
  • med 1 lžíce
  • máslo 1 oříšek
  • porstké víno 150 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Vepřovou panenku nakrájíme na třícentimetrové špalíčky, které osolíme, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, saturejkou a steakovým kořením. Maso neklepeme, jen upravíme dlaní a obalíme v plátcích parmské šunky. Z obou stran opečeme na oleji asi pět minut.

2. Brusinkovo-švestkové glazé: Do výpeku z masa přidáme menší sklenici naložených brusinek a nakrájené sušené švestky. Lehce osolíme, přidáme lžíci medu, portské víno, vývar, provaříme, nakonec přidáme kus másla a zahustíme solamylem, vaříme už jen krátce.

3. Šťouchané bylinkové brambory: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Mezitím si orestujeme na pánvi anglickou slaninu a cibuli. Brambory rozmačkáme, přidáme cibuli, slaninu, ořech másla, tymián, rozmarýn, utřený česnek. Promícháme.

4. Pomocí naběračky vytvoříme na plechu bramborové bábovičky, které posypeme strouhaným parmazánem a jen už krátce gratinujeme v troubě. Podáváme s panenkou a glazé.

Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-9 [On-line 05.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.