Suroviny
- slanina 5 plátků
- vepřová panenka 5 ks
- brambory 800 g
- základní domácí hnědá omáčka (polotovar a la demiglacé)
- různobarevný mletý pepř
- sůl
- cibule 1 ks
- jarní cibulka
- troška smetany
Panenku osolíme, opeříme a necháme chvilku uležet. Rozpálíme pánev a panenku ze všech stran orestujeme. Přidáme pepř a základní domácí omáčku a trochu přiklopíme a necháme chvilku dusit. Troubu rozpálíme na 190°C a maso dáme do trouby. Mezitím doděláme sos –použijeme základní omáčku, pepř, sůl a dochutíme. Servírujeme se šťouchanými brambory.
Brambory oloupeme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme a orestujeme, přidáme slaninu a chvilku dusíme. Rozšťoucháme s brambory a dochutíme solí a pepřem. Přidáme smetanu a jarní cibulku, dochutíme a podáváme k panence.
Zdroj: Vepřová panenka na barevném pepři, babiččiny šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-barevnem-pepri-babicciny-stouchane-brambory [On-line 02.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář