reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na barevném pepři, babiččiny šťouchané brambory

Suroviny

  • slanina 5 plátků
  • vepřová panenka 5 ks
  • brambory 800 g
  • základní domácí hnědá omáčka (polotovar a la demiglacé)
  • různobarevný mletý pepř
  • sůl
  • cibule 1 ks
  • jarní cibulka
  • troška smetany

Panenku osolíme, opeříme a necháme chvilku uležet. Rozpálíme pánev a panenku ze všech stran orestujeme. Přidáme pepř a základní domácí omáčku a trochu přiklopíme a necháme chvilku dusit. Troubu rozpálíme na 190°C a maso dáme do trouby. Mezitím doděláme sos –použijeme základní omáčku, pepř, sůl a dochutíme. Servírujeme se šťouchanými brambory.

Brambory oloupeme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme a orestujeme, přidáme slaninu a chvilku dusíme. Rozšťoucháme s brambory a dochutíme solí a pepřem. Přidáme smetanu a jarní cibulku, dochutíme a podáváme k panence.

Zdroj: Vepřová panenka na barevném pepři, babiččiny šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-barevnem-pepri-babicciny-stouchane-brambory  [On-line 02.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.