reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na bylinkách, šťouchané brambory, chřest

  • vepřová panenka 5 kusů
  • hrubozrnný pepř 7 kuliček
  • čerstvé bylinky (tymián nebo rozmarýn)
  • olivový olej 1 lžíce
  • brambory 1 kg
  • 2 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • bílý chřest 1 balení
  • česnek 1 stroužek
  • podravka 1 špetka
  • anglická slanina 150 g
  • máslo 170 g
  • sůl 2 lžíce

Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné špalíky asi 10 až 12 cm dlouhé na porci. Maso omyjeme a lehce osolíme. Čerstvé bylinky spolu s olivovým olejem promačkáme do masa a necháme odpočinout v lednici 2 až 3 hodiny. Chřest obalíme ve slanině.

Rozpálíme pánev a nalijeme na ni malé množství olivového oleje a postupně klademe maso. Na každé straně panenky vždy opékáme jednu minutu a převracíme atd. (tj. celkem 4 minuty). Na pánvi rovněž orestujeme chřest se slaninou. Předehřejeme troubu na 180 stupňů, vše dáme do horké trouby a pečeme 8 až 10 minut.

Na brambory přepustíme na pánvi půlku až 3/4 kostky másla, orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme česnek nakrájený na plátky a nakonec přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Okořeníme podravkou. Směs se přidá do teplých brambor uvařených doměkka a rozšťouchá se. Šťouchané brambory ozdobíme čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.

Zdroj: Vepřová panenka na bylinkách, šťouchané brambory, chřest; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-bylinkach [On-line 25.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.