Suroviny
- vepřová panenka vcelku 3 ks
Marináda:
- pepř
- olej
- sůl
Bramborové pyré:
- med
- brambory 1 kg
- mléko 200 ml
- máslo 100 g
- sůl
Restovaná karotka:
- mrkev 3 ks
- máslo 100 g
Vepřovou panenku si vcelku přes noc naložíme do marinády. Druhý den přendáme maso na plech a pečeme je asi 20 minut na 180-200 stupňů a každých pět minut ještě podléváme a mašlujeme marinádou.
Bramborové pyré: Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody a až budou měkké, tak je slijeme a přidáme do nich horké mléko a máslo. Rozmixujeme do hladka na kaši.
Restovaná karotka: Mrkev si nakrájíme na kolečka a na chvilku dáme dusit. Když je mrkev skoro měkká, tak vedle na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme mrkev a restujeme, až je krásně lesklá.
Zdroj: Vepřová panenka s bramborovým pyré a restovanou karotkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-bramborovym-pyre-restovanou-karotkou [On-line 15.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář