reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s bramborovým pyré a restovanou karotkou

Suroviny

  • vepřová panenka vcelku 3 ks

Marináda:

  • pepř
  • olej
  • sůl

Bramborové pyré:

  • med
  • brambory 1 kg
  • mléko 200 ml
  • máslo 100 g
  • sůl

Restovaná karotka:

  • mrkev 3 ks
  • máslo 100 g

Vepřovou panenku si vcelku přes noc naložíme do marinády. Druhý den přendáme maso na plech a pečeme je asi 20 minut na 180-200 stupňů a každých pět minut ještě podléváme a mašlujeme marinádou.

Bramborové pyré: Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody a až budou měkké, tak je slijeme a přidáme do nich horké mléko a máslo. Rozmixujeme do hladka na kaši.

Restovaná karotka: Mrkev si nakrájíme na kolečka a na chvilku dáme dusit. Když je mrkev skoro měkká, tak vedle na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme mrkev a restujeme, až je krásně lesklá.

Zdroj: Vepřová panenka s bramborovým pyré a restovanou karotkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-bramborovym-pyre-restovanou-karotkou  [On-line 15.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.