Ingredience
- vepřová panenka 2 kusy
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn, petržel apod.) 1 dávka
- olej 1 dávka
- zelený pepř 1 dávka
- červená řepa 5 kusů
- ocet 1 dávka
- kus másla 1 dávka
- cukr dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Panenku vcelku nasolíme, přidáme byliny, olej a necháme odležet, nejlépe přes noc. Opečeme na pánvi do požadovaného stupně propečení. Po chvilce odležení nakrájíme na plátky, lehce posypeme hrubou mořskou solí, podle chuti opepříme a podáváme s přílohou.
2. Očištěnou řepu uvaříme i se slupkou doměkka a necháme ji vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dále červenou řepu osmažíme na másle a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Vše pořádně promícháme a prosmažíme.
Zdroj: Vepřová panenka s červenou řepou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-cervenou-repou [On-line 06.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář