reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s lesní omáčkou, rýže

  • 1 kg vepřové panenky
  • máslo
  • cukr
  • 1 sáček mrazeného lesního ovoce
  • brusinky
  • 2 dl červeného vína
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl, pepř
  • rýže

Vepřovou panenku naložíme do olivového oleje s česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Po hodince prudce opečeme z obou stran, maso přendáme na pekáč a doděláme v troubě asi 8 minut. Do výpeku vložíme kousek másla a cukr, který necháme zkaramelizovat. Zalijeme červeným vínem a vložíme lesní ovoce a brusinky. Provaříme. Když se ovoce rozvaří, omáčku přecedíme a dochutíme  solí, cukrem a pepřem.

Přílohou je rýže, kterou klasicky uvaříme v dostatečném množství vody. Aby krásně vypadala na talíři, uděláme z ní pomocí skleničky malé bábovičky.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-lesni-omackou-ryze [On-line 18.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.