reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a zelené fazolky

Suroviny

  • panenka 2 ks
  • brambory 1 kg
  • mražené fazolové mlusky 1 sáček
  • anglická slanina 200 g
  • česnek 6 stroužků
  • velká cibule 4 ks
  • máslo 200 g
  • koření na steaky
  • pepř
  • sůl

Marináda

  • bílý jogurt 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • koření na steak
  • sůl
  • pepř

Nejprve si připravíme marinádu na maso: do bílého jogurtu si utřeme česnek, osolíme, opepříme, přidáme koření na steak. Maso naložíme do marinády a necháme přes noc odležet.
Na másle si osmažíme cibulku s anglickou slaninou. Oloupeme a uvaříme brambory. Na další pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme fazolové lusky.
Do brambor přidáme půl směsi anglické slaniny s cibulí a zamícháme, do zbytku směsi přidáme na jemné plátky tři stroužky česneku, trošku orestujeme a přidáme fazolky.
Panenky na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Necháme chvilku odstát a pak nakrájíme a okamžitě podáváme.

Zdroj: Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a zelené fazolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-stouchanymi-bramborami-zelene-fazolky  [On-line 17.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.