Ingredience
- vepřová panenka 800 g
- slanina (na maso i brambory) 350 sáčků
- sušené švestky 100 g
- olej 1 dávka
- grilovací koření 1 špetka
- brambory v alobalu:
- větší brambory 6 kusů
- červená cibule 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- sádlo 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
1. Vepřovou panenku naporcujeme na pět válečků. V mase uděláme nožem kapsy a ty vyplníme sušenými švestkami, kam jsme předtím zapíchli mandle a pak zabalili do slaniny. Panenku navrchu okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka ze všech stran, ne déle než dvě minuty. Orestované porce dáme na dvanáct minut do trouby vyhřáté na 210 °C.
2. Syrové brambory nakrájíme na větší půlměsíce. Na kostky nakrájíme anglickou slaninu, na plátky oloupaný česnek a najemno červenou cibulku. Alobal si rozdělíme na pět čtverců, které vymažeme sádlem. Do takto předpřipravených balíčků dáme brambory, slaninu, česnek, cibuli, opepříme, osolíme a zabalíme. Pečeme při 180 °C cca 25 minut.
Zdroj: Vepřová panenka se švestkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-svestkami [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář