- vepřová panenka 1 kg
- parmezán 100 g
- žlutá cuketa 1 ks
- zelená cuketa 1 ks
- lilek 1 ks
- brambory 1 kg
- citron 1 ks
- tučná smetana 1 šálek
- mořská sůl 1 špetka
- čtyři druhy pepře
- máslo 1 oříšek
Zeleninu nakrájíme na kousky, které orestujeme na oleji a podlijeme trochou bílého vína. Vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme, nedusíme – jinak by zelenina ztratila chuť a svěžest.
Panenku nesolíme! Dosolíme po opečení, protože by pustila vodu a byla by tuhá. Maso opepříme a opečeme z obou stran maximálně dvě minuty. Přidáme je k zelenině a necháme odpočinout tři minuty. Hotovou panenku obalíme ve strouhaném parmazánu, šikmo rozkrojíme a podáváme se zeleninou a pyré.
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě, do které přidáme šťávu a kůru z poloviny citronu. Scedíme a rozmixujeme s máslem a smetanou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-v-parmazanovem-kabatku [On-line 2.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář