reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka v parmazánovém kabátku se sezonní biozeleninkou, pyré z domácích brambor odrůdy Rozára s citronovou příchutí

  • vepřová panenka 1 kg
  • parmezán 100 g
  • žlutá cuketa 1 ks
  • zelená cuketa 1 ks
  • lilek 1 ks
  • brambory 1 kg
  • citron 1 ks
  • tučná smetana 1 šálek
  • mořská sůl 1 špetka
  • čtyři druhy pepře
  • máslo 1 oříšek

Zeleninu nakrájíme na kousky, které orestujeme na oleji a podlijeme trochou bílého vína. Vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme, nedusíme – jinak by zelenina ztratila chuť a svěžest.

Panenku nesolíme! Dosolíme po opečení, protože by pustila vodu a byla by tuhá. Maso opepříme a opečeme z obou stran maximálně dvě minuty. Přidáme je k zelenině a necháme odpočinout tři minuty. Hotovou panenku obalíme ve strouhaném parmazánu, šikmo rozkrojíme a podáváme se zeleninou a pyré.

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě, do které přidáme šťávu a kůru z poloviny citronu. Scedíme a rozmixujeme s máslem a smetanou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-v-parmazanovem-kabatku [On-line 2.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.