Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- sušená šunka 250 g
- tymián
- sůl
- pepř
- brambory 2 kg
- cibule 1 ks
- anglická slanina 100 g
- švestková povidla 2 lžíce
- citron 1 ks
- vývar 2 dl
Panenku nakrájíme, zabalíme do šunky a svážeme tymiánem, osolíme a opepříme.
Uvaříme brambory, nakrájíme cibuli a slaninu najemno, vařené brambory scedíce, rozšťoucháme a přidáme cibulku se slaninou, osolíme, opepříme.
Švestková povidla dáme do hrnce, přidáme vývar a trošku šťávy z citronu, povaříme.
Zdroj: Vepřová panenka v sušené šunce, švestková omáčka ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-v-susene-sunce-svestkova-omacka [On-line 25.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář