Suroviny
Vepřová panenka
- vepřová panenka 750 g
- sůl
- barevný pepř
- čerstvé lístky šalvěje
- parmezán
- parmská šunka 5 plátků
- sádlo
- máslo
Rozmarýnové brambory
- brambory 1 kg
- olej
- sůl
- rozmarýn
- kmín
Tzatziki
- jogurt řeckéjo typu 400 g
- salátová okurka 3 ks
- sůl
- pepř
- olej
- čerstvý kopr
Vepřovou panenku odblaníme, osolíme, posypeme drceným pepřem a poté obalíme v nastrouhaném parmezánu, který důkladně přitiskneme k masu. Na pracovní desku rozložíme plátky šunky a poklademe ji lístky šalvěje. Na připravený plát položíme panenku, zabalíme do šunky a převážeme. Na pánvi rozpálíme sádlo a kousek másla a zabalené maso opečeme z každé strany tři minuty. Pak je vložíme do trouby a pečeme 10 minut při 180 stupních. Hotové maso vyndáme z trouby, necháme chvilku odstát a poté nakrájíme na plátky.
Rozmarýnové brambory: Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme olej, rozmarýn a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Tzatziki salát: Okurky oloupeme, vyjmeme jádra, vymačkáme přebytečnou vodu. Osolíme, opepříme, přidáme jogurt, olej, nasekaný čerstvý kopr a zamícháme. Podáváme chlazené. Kdo má rád česnek, může si ho do salátu také přidat.
Zdroj: Vepřová panenka ve schwarzwaldské šunce a parmezánu, rozmarýnové brambory, tzatziki salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-ve-schwarzwaldske-sunce-parmezanu-rozmarynove-brambory-tzatziki-sa [On-line 19.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář